Jitra Kedah
+6016 269 3839 | +6016 363 3805
sales.smartbioagro@gmail.com

Baja Padi Organik Keluaran Smart Bio Agro

Bio fertilizer

Baja Padi Organik Keluaran Smart Bio Agro

Baja Padi Organik Keluaran Smart Bio Agro

Baja organic Smart Bio Agro adalah produk formula yang terdiri daripada komuniti mikroorganisma yang bermanfaat kepada pokok dan tanah. Komuniti mikroorganisma ini telah dibiakkan melalui proses kompos sisa makanan atau fermentasi. Produk kami mempunyai rangkaian kebaikan untuk tanah pertanian yang akan memberi manfaat kepada tanaman.

Atas tindakan tanggungjawab terhadap pengurusan sisa makanan ini telah berjaya menyediakan nutrisi-nutrisi kembali semula kepada Bumi untuk kegunaan tanaman. Kami percaya produk baja organic ini dapat menaikkan kualiti tekstur tanih dengan membekalkan nutrisi-nutrisi penting yang diperlukan proses tumbesaran tanaman, sekaligus meningkatkan lagi produktiviti tanaman itu sendiri.

Kami telah bekerjasama dengan beberapa petani atau pengusaha lading dengan membekal baja organik kami bersesuaian dengan keperluan tanaman masing-masing. Produk baja kami telah digunakan dalam:

Padi

Anak pokok kelapa sawit

Pokok buah-buahan

Meningkatkan Produktiviti dan Kualiti Padi dan Beras Pengeluaran padi di kawasan jelapang dan luar jelapang akan dipertingkatkan melalui penyediaan kemudahan infrastruktur pengairan dan saliran yang mencukupi, penggunaan benih
padi berkualiti dan berhasil tinggi, pengamalan teknologi pertanian tepat dan pengurusan
agronomi yang lebih cekap.

Kawasan penanaman padi akan ditumpukan di kawasan jelapang padi Semenanjung Malaysia dan kawasan sedia ada di Sabah dan Sarawak. Usaha meningkatkan penanaman padi huma di kawasan bukit akan diteruskan bagi meningkatkan pengeluaran beras istimewa untuk pasaran niche. Kawasan luar jelapang yang berpotensi untuk pengeluaran padi dua kali setahun akan dikekalkan dan kemudahan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *